"Als je de mens in beweging brengt, zal die zichzelf helen." Gabrielle Roth

Welkom op de webstek van Ontluikende Beweging, de vzw waarin wij, Nancy en Edo, onze passie voor de vijf ritmen laten stromen. Wij kunnen ons geen leven zonder die beoefening meer voorstellen, en we nemen je graag mee in beweging, zodat je zelf mag ervaren wat het in jouw leven kan brengen. Neem gerust (regelmatig) een kijkje op deze webstek, en aarzel niet om je lichaam te laten proeven van een van onze lessen, en ons te laten weten wat je er ervaren of ontdekt hebt.

De vijf ritmen is een internationale beweging gestart door Gabrielle Roth, een Amerikaanse vrouw die gepassioneerd was door dans en hoe beweging ons kan vrijmaken. Wij hebben een twintigtal collega's in België, en honderden verspreid over de hele wereld. Daarom hebben we gekozen om naast onze eigen activiteiten, op deze webstek ook een selectie van activiteiten van onze (inter)nationale collega's op te nemen, als een bloemlezing van wat er zoal beschikbaar is. Je vindt er ook verwijzingen naar de Belgische en internationale agenda's.

Vijf ritmen en PRH

Sommigen van jullie weten dat wij beiden naast de vijf ritmen ook een tweede praktijk al langdurig beoefenen, die van persoonlijke groei met de methode van PRH. Deze (ook internationale) organisatie hanteert een aanpak waarbij we onze innerlijke gewaarwordingen dieper verkennen door de woorden die erbij horen zo zorgvuldig mogelijk af te lezen, die vervolgens uit te spreken of neer te schrijven, en daarna mogelijk te delen met anderen. Beide praktijken vullen elkaar mooi aan, en moedigen ons aan om echt vast te stellen wat er in ons gebeurt en dat dan te volgen. Op uitnodiging van PRH zullen we volgende zomer, van 18-24 juli 2020, samen twee residentiële workshops geven, in Kortenberg. Nancy vervoegt Annick Jossa in de workshop ‘Vanuit beweging vrijer worden in mijn levensdynamiek’, voor mensen die PRH al kennen, en Edo vervoegt Patrick Jossa in de workshop ‘Vanuit beweging mijn innerlijke kracht ontdekken’, open voor iedereen. Indien dit je aanspreekt, en je iets meer wil weten over PRH, dan kunnen we je een kennismaking aanraden bij de gratis activiteit ‘Een kwestie van veerkracht’ die PRH in september/oktober over heel Vlaanderen aanbiedt.

Aanraders

Onze volgende reeks start op woensdag 2 oktober in Neeroeteren. In september geeft onze Brugse collega Katrien Mazijn de les in Fitopia. Eind september geeft Tammy Burstein de Cycles workshop in Amsterdam.