"Als je de mens in beweging brengt, zal die zichzelf helen." Gabrielle Roth

Welkom op de webstek van Ontluikende Beweging, de vzw waarin wij, Nancy en Edo, onze passie voor de vijf ritmen laten stromen. Wij kunnen ons geen leven zonder die beoefening meer voorstellen, en we nemen je graag mee in beweging, zodat je zelf mag ervaren wat het in jouw leven kan brengen. Neem gerust (regelmatig) een kijkje op deze webstek, en aarzel niet om je lichaam te laten proeven van een van onze lessen, en ons te laten weten wat je er ervaren of ontdekt hebt.

De vijf ritmen is een internationale beweging gestart door Gabrielle Roth, een Amerikaanse vrouw die gepassioneerd was door dans en hoe beweging ons kan vrijmaken. Wij hebben een twintigtal collega's in België, en honderden verspreid over de hele wereld. Daarom hebben we gekozen om naast onze eigen activiteiten, op deze webstek ook een selectie van activiteiten van onze (inter)nationale collega's op te nemen, als een bloemlezing van wat er zoal beschikbaar is. Je vindt er ook verwijzingen naar de Belgische en internationale agenda's.

Bewegen met verandering

Eén van de vaardigheden die de vijf ritmen me gebracht hebben in al die jaren is het meer soepel omgaan met het nieuwe, het onbekende, het onverwachte, het verrassende, de verandering. Doordat ik meer in mezelf verankerd ben, na jaren van vloeiend dansen, heb ik een stevige grond verworven van waaruit ik het nieuwe kan verwelkomen. Doordat ik meer vertrouwd ben met mijn gevoelens en wat er in me omgaat, na jaren van staccato dansen, kan ik duidelijker het onbekende tegemoet treden. Doordat ik geleerd heb me over te geven aan wat (me over) komt, open verkennend, soepel meegaand en diep doorgrondend, na jaren van chaos dansen, kan ik met meer vertrouwen mijn weg vinden doorheen de onverwachte voorvallen van het leven. Doordat ik regelmatig, telkens opnieuw, de levensenergie heb laten door me stromen, na jaren van lyrisch dansen, kan ik me laten opleven wanneer verrassingen me overkomen. Doordat ik me meer kan laten dragen door het geheel, na jaren van verstilling te dansen, kan ik me verbinden met wat er is in mij en buiten mij, doorheen de verandering..

Aanraders

In oktober geeft onze collega Nele Vandezande de les in Fitopia. Eind oktober geeft Tammy Burstein de Cycles workshop in Amsterdam, en Vehllia Tranne de "Being Flow" workshop in Brugge.